15 Ιανουαρίου 2008

Unofficial press release

Με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια". Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία και τη χαρά να εξηγήσει στη διακεκριμένη συνομιλήτριά του το δόγμα της Νέας Διακυβέρνησης "Σεμνότητα και Ταπεινότητα", άλλως γνωστό ως "Πνεύμα και Ηθική", αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά παραδείγματα-case studies των κουμπάρων και των ομολόγων.

Η κ. Λαμπέλ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη σημασία που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπισης της διαφθοράς. Προφανώς, κανείς από τους συνεργάτες της δεν της είχε εξηγήσει την έννοια των λέξεων "φακελάκι", "γρηγορόσημο", "ρουσφέτι" και "μπαξίσι". Ή πάλι μπορεί και να θέλησε να κάνει επίδειξη καλών τρόπων, αποφεύγοντας σε κάθε περίπτωση να προσβάλλει τον οικοδεσπότη της, εξ ου και έλαβε θερμά συγχαρητήρια από τον παγκοσμίου φήμης καθηγητή του Savoir Vivre κ. Χρήστο Ζαμπούνη.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας Κ.Μπακούρης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, οι οποίοι και πόζαραν για τις αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ απουσίαζε ο Υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, που θα μπορούσε να εξηγήσει αναλυτικά στην κ. Λαμπέλ πόσο βοήθησε στην εδραίωση της διαφάνειας η εισαγωγή της προσωπικής συνέντευξης στους διαγωνισμούς για την πρόσληψη στο Δημόσιο. Επίσης, δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να προσκληθεί ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος θα μπορούσε να σχολιάσει εν συντομία τα απτά αποτελέσματα της προσπάθειας πάταξης της διαφθοράς στους Δήμους και τις Πολεοδομίες, ούτε οι κ.κ. Σουφλιάς και Μαγγίνας, για να αναπτύξουν περαιτέρω διάφορα θέματα χωροταξίας, αδειοδότησης αναψυκτηρίων και νομιμοποίησης αυθαιρέτων.

Το υπουργείο υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Διεθνή Διαφάνεια, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη διοργάνωση της 13ης Διεθνούς Διάσκεψης της Διεθνούς Διαφάνειας στην Αθήνα (από 30 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου). Στη Διάσκεψη προβλέπεται η συμμετοχή περίπου 1.500 προσωπικοτήτων, περιλαμβανομένων αρχηγών κρατών, πρωθυπουργών, επιφανών εμπειρογνωμόνων σε θέματα λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και θεσμικής κάλυψης για την προστασία τους από τις πρακτικές της διαφθοράς. Στο άκουσμα της είδησης αυτής, οι πάσης φύσεως διεφθαρμένοι συμπολίτες μας ανατρίχιασαν, γιατί κατάλαβαν ότι μετρημένα είναι τα ψωμιά τους. Μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης, δεν θα βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προωθήσει για ψήφιση στη Βουλή την επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της Διαφθοράς. Άλλο ένα αποφασιστικό χτύπημα για τα διάφορα κυκλώματα που παρεπιδημούν σε νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομίες κλπ κλπ.

Η κ. Λαμπέλ συναντήθηκε και με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Το βράδυ η Υπουργός των Εξωτερικών θα την συνοδεύσει στα μπουζούκια, όπου θα καθήσει πρώτο τραπέζι πίστα πίνοντας ουίσκι εμπλουτισμένο με βενζόλιο, ενώ στα διπλανά τραπέζια θα τα πίνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγιειονομικού της Νομαρχίας και ο Διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, στην υγειά της κ. Λαμπέλ και τα ποτά κερασμένα από το μαγαζί.



Η αρχική είδηση (με τα μαύρα) είναι από το in.gr και τη συμπλήρωσή της (με τα καφέ) την έκανα κλέβοντας την ιδέα από τον Old boy και τη niemandsrose -που ελπίζω να μην με τρέχουν στα δικαστήρια...

8 σχόλια:

  1. ...και το πιο αστειο της υπόθεσης ειναι το timing αυτης της συναντησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με πηγές, δημιουργήθηκε μεγάλη αμηχανία στους κύκλους των ελλήνων πολιτικών μόλις πληροφορήθηκαν από την οργάνωση ότι η συνάντηση δεν είχε σχέση με την προβολή slide…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεπούδα, ναι, το πέτυχαν ακριβώς!

    Irie ant, αμηχανία ή ανακούφιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας Κ.Μπακούρης ........"

    όπου Μπακούρης, ο προκάτοχος της Γιάννας για την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που εισέπραξε 500 εκατομμύρια αποζημίωση και τώρα πρόεδρος της Διαφάνειας.
    (οι πληροφορίες από τον Ναυτίλο- ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο ρε Βάσσια! Κι έλεγα, τι μου θυμίζει, βρε τι μου θυμίζει...
    ΑΥΤΟΣ ο Μπακούρης είναι λοιπόν;!

    Ελένη καλησπέρα και ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μιλάει ο Κωστάκης για διαφάνεια είναι σαν να μιλάει ο Ζαχόπουλος για εγκράτεια. Ή και οι δύο για δίαιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)