18 Οκτωβρίου 2007

Νιου Γιόρκ, Νιούουου Γιόοοοορκ!

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στην τηλεοπτική σεζόν που μόλις άρχισε έχει κάνει η καινούργια νεανική σειρά του MEGA "Στους 31 δρόμους".

Το story: νεαρά κόρη καλής αθηναϊκής οικογενείας, σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής της αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της και να δώσει γροθιά στο κατεστημένο. Φεύγει για την Αμέρικα παίρνοντας μαζί της μόνο μια βαλιτσούλα με δυο εμπριμέ φουστανάκια και τρεις αλλαξές εσώρουχα, καθώς και έξι πιστωτικές κάρτες platinum visa του μπαμπά. Φτάνοντας στη Νέα Υόρκη θα της τύχουν διάφορα κουλά, ώσπου να την αγκαλιάσει η Ομογένεια προσφέροντάς της πατροπαράδοτο ελληνικό φιλότιμο και γεμιστά, αλλά και έναν νέο έρωτα στο πρόσωπο μελαχρινού ευειδούς μπάρμαν, με θεληματικό πηγούνι και trendy αξουρισιά τριών ημερών (η οποία διατηρείται σταθερή με επιδέξιες κινήσεις του ψαλιδακίου), που κονομάει εξακόshα δολάρια τη βραδυά δουλεύοντας σε παρακμιακό ιρλανδέζικο μπαρ της γειτονιάς όπου τα πίνουν οι φίλοι του και άλλοι οινόφλυγες.

Γύρω από το ευτυχισμένο ζευγάρι περιφέρονται οι ως άνω φίλοι του νέου, οι οποίοι την περνάνε ζωή και κότα στην πιο ακριβή πόλη του κόσμου χωρίς να κάνουν κάποια εμφανή εργασία, πράγμα που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στον ελεύθερο χρόνο τους πουλάνε κοκαΐνη, ελληνοκύπριοι σουβλατζήδες δεύτερης γενιάς της Αστόριας που προσφέρουν τη μοναδική πατέντα του σουβλακίου με κρέας μισό-μισό χοιρινό και γελαδίshο (sic), διάφοροι homeless που κοιμούνται στα πεζοδρόμια και πίνουν μπίρες από χαρτοσακούλες, αλλά και ελληνίδες μαμάδες της Ομογένειας με σεβασμό στην παραδοσιακή κουζίνα (τα γεμιστά που λέγαμε προηγουμένως).

Το σενάριο, ένα μωσαϊκό από τις καλύτερες στιγμές του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και της Nia Vardalos, είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς νέων σεναριογράφων αγνώστων λοιπών στοιχείων (τα φυλάει το κανάλι σαν επτασφράγιστο μυστικό), που προφανώς συνευρέθηκαν (με την καλή έννοια) στα group therapy των Ανώνυμων Κλαψομούνηδων και αποφάσισαν να ακολουθήσουν αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο θεραπείας (δικής τους, και αρρώστιας δικής μας).

Οι ερμηνείες: Την κεντρική ηρωίδα υποδύεται η κόρη του Καρβέλα και της Άννας Βίσση, η οποία έχει κληρονομήσει όλο το ταλέντο των γονιών της (και των δύο) και κλέβει την παράσταση ιδίως με την εξαιρετική της κινησιολογία: ναζιάρικα τινάγματα της καούκας δεξιά-αριστερά και spooky γουρλώματα των ματιών σε κάθε σεκάνς. Η πρωταγωνίστρια πλαισιώνεται από πλειάδα παγκοσμίως άγνωστων ηθοποιών, που τους ψώνισε με το κιλό η παραγωγή από τα καλάθια του Actor's Studio, γιατί -όπως και να το κάνουμε- το κόστος των γυρισμάτων (που έγιναν εξ ολοκλήρου στο Μεγάλο Μήλο) ξετίναξε το budget και δεν επέτρεψε την απασχόληση κανονικών ηθοποιών -και άλλωστε ποιος θα καταλάβει τη διαφορά;

Η σκηνοθεσία είναι εκπληκτικά αδιάφορη και η μουσική της σειράς εντυπωσιακά βαρετή και χιλιοακουσμένη.

Μικρά διαμάντια: αναμφίβολα η ερμηνεία του Ποταμού Hudson (στον ρόλο του Ποταμού Hudson), αλλά και οι γουστόζικες ατάκες των ομογενών που κρατούν τους δεύτερους ρόλους, και οι οποίοι στα καλά καθούμενα μαπίζουν το φλώρι (=σφουγγαρίζουν το πάτωμα), βάζουν το μίλκι στη φριζερέτα (=το γάλα στο ψυγείο) και πετάνε τα γκαρμπάτζια στο τρασκάνι (=τα σκουπίδια στον κάδο).

Τα ολόφρεσκα επεισόδια της σειράς ταιριάζουν θαυμάσια με σουτζουκάκια σμυρνέϊκα, που τα σερβίρουμε ζεστά και συνοδεύουμε με ένα ερυθρό ξηρό κρασί από την ποικιλία ξινόμαυρο.

Καλή σας όρεξη.



Περισσότερες πληροφορίες για το σήριαλ από τους in/tv/duals και τον nanakos.

9 σχόλια:

  1. Να είστε καλα γιατι ημουν καπως και το διαβασα και πεθανα στα γέλια!
    Αν προσθετατε στο τελος και τη λεζαντα:"ταβερνα Το Χορτασμένο Κατσίκι θα παίρνατε και το κάτιτίς σας για τη διαφημιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ, δεν προσεχεις του τίτλους του σηριαλ μου φαινεται...

    παραγωγη, σκηνοθεσια, σεναριο:
    River Hudson

    να το πάρει το ποτάμι?



    Γιαννης παιζει, Γιαννης κερναει, Γιάννης πίνει και Γιαννης γράφει.
    Η ομαδα των σεναριογράφων ειναι απο το καστ του σηριαλ...

    η Σοφια μονο παιζει, για να ξηγούμεθα!

    Εχω την εντυπωση οτι δεν ειδες τις "γοργονες". Το μονο συγχρονο σηριαλ που κάνει το "Ρετιρέ" του Δαλιανίδη να μη σου φαίνεται τόσο κακό τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. alepouda

    Πολυτάλαντος αυτός ο Γιάννης!

    Όχι, ομολογώ ότι "γοργόνες" δεν είδα (και, βασιζόμενος σε αυτό που μου λες, μάλλον δεν θα δω), όχι, ομολογώ ότι δεν διάβασα ΚΑΙ τους τίτλους του σήριαλ (έχει και η διαστροφή τα όριά της :)
    Η Σοφία τι παίζει; (άσε, μην απαντήσεις...)


    ευτυχία

    Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Το εμπορικό πρόγραμμα του blog είναι under construction. Please try again later. We apologize for any inconvenience.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...μάλλον η Σοφία παίζει με τα νεύρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι, έτσι!

    Πάντως, καλών εχόντων των πραγμάτων σε λίγες εβδομάδες το σίριαλ θα βαρεθεί και θα κοπέί από μόνο του...

    ...χωρίς να ρωτήσει κανέναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. nanakos

    Απ' ντο στόμαν σου ντζαι σντου θεού ντ' αφντί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με δική σου ευθύνη γιατρέ μου :)
    Παρουσιάζει κάμποσες αντενδείξεις είναι η αλήθεια, αλλά σε μικρές δόσεις δεν πρέπει να είναι επικίνδυνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)