12 Οκτωβρίου 2007

Πασαρέλα


Ο καιρός γαρ εγγύς, Μοναδικέ μου Αναγνώστη, για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Είναι γνωστές εδώ και εβδομάδες οι κύριες υποψηφιότητες (Γεώργιος Παπανδρέου-Ευάγγελος Βενιζέλος-Κώστας Σκανδαλίδης-Τζιώτης-αγνώστων-λοιπών-στοιχείων), καμία από τις οποίες όμως, όπως φανερώνουν άλλωστε και οι δημοσκοπήσεις, δεν καλύπτει απόλυτα τους φίλους και τα μέλη του κόμματος.

Με αίσθημα ευθύνης για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη αποφάσισα να προτείνω σε κάθε ενδιαφερόμενο μερικές ακόμη πιθανές/δυνατές υποψηφιότητες, λαμβάνοντας υπ' όψιν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που φαίνεται να ζητούν οι ψηφοφόροι.

Έχουμε και λέμε:

Η Καλομοίρα: Μιλάει λίγο καλύτερα ελληνικά από τον Γιωργάκη και έχει σαφώς μεγαλύτερο appeal στο εκλογικό σώμα από τον Βενιζέλο. Μπορεί να ακυρώσει το συναισθηματικό πλεονέκτημα που δίνουν στον Καραμανλή τα δίδυμα, ενώ λόγω του νεαρού της ηλικίας της μπορεί να προσελκύσει εύκολα και τους νέους (από 10 μέχρι 13 ετών), αποτελώντας έτσι και επένδυση για το μέλλον του κινήματος.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης: Είναι στιβαρός, καταξιωμένος, καλοντυμένος, ικανός ρήτορας, έχει αρχηγικό προφίλ και κουνάει ωραία τα χέρια του. Επιπλέον, από την επομένη των εκλογών είναι αυτός που ουσιαστικά υπαγορεύει την πολιτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ: γιατί να ψάχνει το κόμμα για κάποιον άλλον;

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Νέο και άφθαρτο πρόσωπο, με αναγνωρισμένες ηγετικές ικανότητες. Ευφυής, οργανωτικός, αυτοδημιούργητος, παρέχει εγγυήσεις εντιμότητας γιατί μετά το συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό έχει λύσει κάθε οικονομικό πρόβλημα. Φοράει ήδη τα πράσινα και πάνω απ' όλα έχει αποδείξει την ικανότητά του να αξιοποιεί συνεργάτες με περιορισμένες δυνατότητες, βγάζοντας μαγικές ασίστ πίσω από την πλάτη και κάτω από τα πόδια.

Η Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου (γνωστή και ως "Ζουμπουλία"): Αναγνωρίσιμο πρόσωπο, με πρακτικό πνεύμα και εξαιρετική σκηνική παρουσία. Μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην επανασύνδεση του κινήματος με τους αγροτικούς πληθυσμούς και με τους λοιπούς κατοίκους της περιφέρειας, αλλά και με τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Η μούμια του Ανδρέα: Αφού το βασικό κριτήριο για την ανάδειξη νέου προέδρου φαίνεται να είναι το ποιος φέρει μεγαλύτερο μέρος από την κληρονομιά του ιστορικού ηγέτη, γιατί να ψάχνει το κίνημα για υποκατάστατα και να μην στραφεί στο original; Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας (animation) το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απολύτως ικανοποιητικό.

Επί τροχάδην να αναφέρω και μερικούς ακόμη πρωτότυπους υποψηφίους, όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Σάσα Μπάστα, οι Αδερφοί Κατσάμπα, ο Βασίλης Τσιάρτας, το Τέρας του Λοχνές, το Καπλάνι της Βιτρίνας, η Κυρά της Λίμνης, ο ΔενΞέρω-ΔενΑπαντώ, ο ΔενΜαςΧέζειςΡεΝταλάρα και ο Πετάγομαι-δυο-λεφτά-στο-περίπτερο-κι-έφτασα.

Είθε ο Άγιος Γεράσιμος ο Πρασινοφρουρός να βοηθήσει το εκλογικό σώμα να πάρει τις σωστές αποφάσεις, και ο Άη-Γιάννης ο Καρεκλοκένταυρος να δίνει φώτιση στον νέο ηγέτη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, όποιος κι αν είναι αυτός.

Αμήν.

1 σχόλιο:

  1. Ψηφίζω Σαρούνας! Μετά την Ελληνοποίησή του θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος κόμματος που θα έχει παίξει μπάσκετ σε δύο εθνικές ομάδες.

    Το ολόγραμμα του Αντρέα... χλωμό μου φαίνεται. Δεν νομίζω να το προτείνει το εθνικό συμβούλιο. Είδαν κι έπαθαν οι άνθρωποι για να απαλλαγούν από τον ίδιο.

    Γιατί όμως αγαπητέ μου συγγραφέα προσδοκάς κάποιον αρχηγό με πιασάρικο προφίλ για το ΠΑΣΟΚ? Τώρα που θα ιδιωτικοποιηθούν μέχρι και οι αρχαιολογικοί χώροι το δεύτερο κόμμα εξουσίας είναι απολύτως άχρηστο. Προτείνω μονοκομματισμό και πελατειακές σχέσεις μόνο με τους γενικούς διευθυντές Ιδ. Εταιριών.

    Ο αναγνώστης σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)